Agrivet Powerstart Bolus, 4x230g doses

39.24

Aanvullend dieetvoeder voor de vermindering van het risico op melkziekte en subklinische hypocalciëmie bij melkkoeien

Artikelnummer: NU-COW-03018 Categorie:

Aanvullend dieetvoeder voor de vermindering van het risico op melkziekte en subklinische hypocalciëmie bij melkkoeien.

Eigenschappen:
– 50% meer calcium (60g) per dosis!
– 5-voudige ondersteuning

Draagt bij aan de calciumstatus: Elke dosis Powerstart Bolus bevat maar liefst 60g Calicum, 50% meer dan de courante calciumbolussen. De bewezen werking werd gepubliceerd in 4 onderzoeksrapporten waarbij een aanzienlijke verbetering in de gezondheid en prestaties van koeien die aan het begin van de lactatie worden gevoed met Powerstart Bolus. Powerstart Bolus zorgt voor een hoger gehalte aan bloedcalcium.

Ondersteunt de immuunstatus: Powerstart Bolus ondersteunt de immuunrespons van de koe door haar calcium- en energiestatus te verbeteren in combinatie met hoge gehaltes pensbestendig selenium en Vit E om haar antioxidantstatus te verhogen.

Ondersteunt de energiestatus: Om voldoende energie vrij te maken om melk van te produceren en voor het onderhoud van het lichaam wordt lichaamsvet afgebroken. Bij het afbreken van lichaamsvet ontstaat Beta-Hydroxy-Boterzuur (BHB), ook wel ketonlichamen genoemd. Dit is een proces wat voorkomt wanneer een koe ketose heeft. De met Powerstart Bolus voorziene koeien gaven in studies een lagere BHB score aan, wat kan duiden op een betere energiestatus.

Draagt bij aan de vruchtbaarheid: De studies toonden eveneens aan dat de Powerstat Bolus zorgt voor minder dagen tot conceptie, lager inseminatiegetal, minder ‘terugkomers’, hoger drachtpercentage.

Draagt bij aan de melkproductie: Een meta-analyse van Power-start Bolus onderzoek toont aan dat ongeacht het productiesysteem Powerstart Bolus consequent de melkproductie verhoogt met ~4% over de gehele lactatie. De onderzoeksresultaten laten ook een consistente toename in kg melkvet en melkeiwit zien en sommige studies hebben een toename in melkvet% aangetoond

Inhoud: Elke verpakking bevat 6 x 4 x 230g doses. Elke dosis bevat twee bolussen met 60g Calcium, 6g Magnesium, 4g Fosfor en 40.000 IE Vit D3 per dosis. Beide bolussen moeten samen als één dosis worden toegediend, bij het afkalven. Herhaal na 12 – 24 uur.

Samenstelling: Zeewierkalk (Maerl), calciumchloride, dicalciumfosfaat, sorbitol, magnesiumoxide, gehydrogeneerde koolzaadolie, magnesiumstearaat. Analytische bestanddelen per dosis (2 bolussen): Calcium 60g, Magnesium 6g, Natrium <1g, Fosfor 4g. Additieven per dosis (2 bolussen): Vitaminen: Vitamine D3 (3a671) 40.000IU, Vitamine E (3a700) 1.200 mg; Sporenelementen: Selenium (als organische vorm van selenium 3b810 – Geseleniseerde gist Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060, (geïnactiveerd) 1,5 mg, Zink (als 3b603 zinkoxide) 800 mg. Bindmiddel: Lignosulphonate (E565).

Gewicht 2 kg
EAN-code

8717154828313

Merk

Doeldier

Koe

Scroll naar boven