Agrivet CIP Clean Alk 60KG NlFrEnDe

97.47

Alkalisch chloorhoudend reinigingsmiddel voor CIP-installaties, melksystemen en melkkoeltanks.

Artikelnummer: HY-MMH-01006 Categorie:

Alkalisch chloorhoudende reiniger voor CIP-systemen, melksystemen en melkkoeltanks. Bevat chloor voor een effectieve melkeiwitverwijdering. Periodiek afwisselend reinigen met CIP Clean Acid wordt aanbevolen voor een optimaal reinigingseffect. CIP Clean Alk is geschikt voor CIP-installaties in de voedingsindustrie, traditionele melkinstallaties, melkkoeltanks en Delaval alsook GEA melkrobots.

CIP Clean Alk is een gecombineerd niet-schuimend middel op basis van kaliumhydroxide, natriumhydroxide en natriumhypochloriet. Dankzij de combinatie van deze 2 hydroxiden kent het een uitstekend reinigend vermogen. Natriumhypochloriet (chloor) zorgt voor de efficiënte verwijdering van melkeiwitten. De formule is gestabiliseerd voor een langdurige bewaring tot 12 maanden na productiedatum. Corrosie-inhibitoren en complexeermiddelen zorgen ervoor dat het product veilig is voorhet materiaal en dat het zijn werking behoudt in aanwezigheid van hard water.

Gebruiksaanwijzing
1. De installatie voorspoelen met lauw water (35 – 40°C)
2. Reinigen met een 0,5% (50 ml /10L water) oplossing van CIP Clean Alk bij 40 – 80°C. Contacttijd: 5 – 15 min. De eindtemperatuur moet minstens 40°C zijn.
3. Spoel grondig met lauwwarm drinkwater. Bij hard water en/of sterke kalkaanslag de frequentie van de zure reiniging verhogen, tot dagelijks afwisselend met een zuur product, CIP Clean Acid, reinigen. Verwijder steeds zo goed mogelijk de laatste melkresten na het melken.

Het reinigingsproces van de traditionele melkinstallatie bestaat uit 3 stappen (zie extra informatie). Deze drie processtappen (voorspoeling, hoofdreiniging en naspoeling) komen in vrijwel alle reinigingssystemen terug. Na afloop moet de installatie goed gespoeld worden.

Gewicht 63 kg
EAN-code

8717154828054

Merk

Doeldier

Koe

Bijlagen

Scroll naar boven