Green Star Processie-control, 1kg

79.03

een gras-kruidenmengsel dat bijdraagt aan een natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups.

Artikelnummer: SE-GAZ-02036 Categorie:

Een kruiden- en bloemrijke wegberm levert stuifmeel en/of nectar en een overlevingsplaats voor sluipvliegen, -wespen, kevers, wantsen, mieren, zweef- en gaasvliegen.

Deze insecten zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Tevens worden mezen door een grote insectenpopulatie aangetrokken. Samen met de roofinsecten zorgen deze ervoor dat het natuurlijk evenwicht herstelt, zonder hoge
bijkomende beheerskosten.

Door de aanleg van een groenstrook of een berm met Green Star Processie Control ontstaat in een halfhoge wildbloemenvegetatie de mogelijkheid voor insecten om hun eitjes af te zetten. Deze insecten trekken op hun beurt mezen aan.
Mezen zijn gek op de eikenprocessierups en zorgen er zo voor dat het natuurlijk evenwicht herstelt, zonder hoge bijkomende beheerskosten. Bovendien kan een toename in kruiden- en bloemrijke wegbermen helpen om uitbraken van de eikenprocessierups te voorkomen, omdat veel natuurlijke vijanden van deze plaagsoort effectiever worden als ze toegang hebben tot meer stuifmeel en/of nectar. De eikenprocessierups zelf heeft geen baat bij bloemen, omdat deze nachtvlinder geen nectar drinkt. In de afgelopen jaren is het steeds duidelijker geworden dat de eikenprocessierups door een groot aantal natuurlijke vijanden wordt belaagd, die met name het overlast veroorzaakte rupsenstadium aanvallen.

Samenstelling
25% grassen: roodzwenkgras en struisgras
75% kruiden: aardakker, boerenwormkruid, duizendblod, fluitenkruid, karwij, kervel, knoopkruid, margriet, pastinaak, rode/witte/honing/rolklaver, smalle weegbree, veldlathyrus, vogelwikke, wilde peen.

Toepassing
De aanbevolen zaaizaadhoeveelheid van Green Star Processie Control is 15 kg per hectare. De ideale zaaiperiode is van maart tot en met oktober.

Gewicht 1 kg
EAN-code

8720256881858

Merk

Scroll naar boven