,

Aqua Power, 1,6kg

43.50

Aqua Power, Verhoogt het zuurstofgehalte van de vijver. Snelwerkende heldermaker voor alle vijvers Tot 32.000 liter.

Artikelnummer: HY-POO-02004 Categorieën: ,

Aqua Power, Verhoogt het zuurstofgehalte van de vijver. Snelwerkende heldermaker voor alle vijvers Tot 32.000 liter.

Zuurstoftekort door overmatige visbezetting, te weinig vijverplanten, zeer warm weer of te veel afvalstoffen (visvoer, ingewaaide bladeren, afgestorven planten) vermindert het zelfreinigend vermogen van de vijver waardoor het water troebel kan worden en schadelijke stoffen (ammoniak, nitriet) zich kunnen opstapelen. Het biologisch leven in de vijver wordt beschadigd waardoor de afvalstoffen zich nog meer opstapelen. Dit kan levensbedreigend worden voor de vissen in de vijver.

Eigenschappen
Aqua Power verhoogt het zuurstofgehalte van de vijver waardoor bacteriën versneld de opgestapelde afvalstoffen kunnen afbreken, het biologisch evenwicht hersteld wordt en het water opnieuw gezond en helder wordt. Aqua Power wordt volledig afgebroken, is veilig voor vissen en vijverplanten.

Gebruiksaanwijzing:
Strooi het product gelijkmatig uit over de vijver-oppervlakte:
Sterk bevuild water: 20-50g/1000 l (m3)
Licht bevuild water:10-20 g/1000 l (m3)
Onderhoudsdosis: 5-10 g/1000 l (m3)

Behandel bij windstil weer om wegwaaien van het product te vermijden. Voorkom dat de korrels op bovendrijvende plantendelen blijven liggen door deze onder te dompelen of met water te begieten. Te snelle afbraak van veel organisch materiaal kan leiden tot zuurstoftekort en de groei van schadelijke blauwalgen (cyanobacteriën) die gifstoffen kunnen afgeven in het water. Daarom bij sterk bevuild water slechts één derde van de vijver behandelen en de dosering hier hieraan aanpassen. Na 1 week de rest van de vijver behandelen.Vuil dat na de behandeling komt bovendrijven en/of in de filter terecht komt, verwijderen en de filter reinigen. Filterpomp indien mogelijk uitschakelen gedurende 8 uur na de behandeling. Bij terugkerende vertroebeling, de behandeling herhalen ten vroegste na 2 weken. Daarna maandelijks de onderhoudsdosis (5-10 g/1000 l) toepassen om troebel worden te voorkomen. De maximumdosis (50g / 1000 l) per behandeling nooit overschrijden.

Gewicht 1 kg
Afmetingen 6 × 19 × 30 cm
EAN-code

5425001713868

Merk

Scroll naar boven