MAMIL PHYT PLUS 4INJ REG NL H 114845

13.30

Mastitisinjectoren. Ter bestrijding en voorkoming van uierontsteking bij rundvee.

Artikelnummer: 130116 Categorie:

Mastitisinjectoren. Ter bestrijding en voorkoming van uierontsteking bij rundvee.

Actieve bestanddelen: Phytolacca C30, Bryonia C30, Conium C30, Lachesis C30, BelladonnaC30

Phytolacca is het middel voor de opgezwollen harde uier die amper gemolken kan worden. De uier is pijnlijk en er zijn knobbels te voelen in het uierweefsel. De koe maakt een vermoeide indruk maar is vaak ook rusteloos, ze heeft lichte koorts.

Bryonia wordt gegeven bij uierontsteking die zich langzaam ontwikkelt, de uier is opgezet en hard. De koe heeft weinig koorts maar ze ligt zoveel mogelijk, het liefst op het aangetaste kwartier.

Conium is een middel voor harde knobbels in de uier, soms het gevolg van stoten of een kneuzing.

Lachesis past bij een ernstige mastitis, plots optredende pijnlijke uierontsteking, blauwrode verkleuring van de uier en spenen en glanzende huid. De melkgift stopt al voor het zichtbaar worden van de problemen. De koe is flink ziek en de melk is waterig.

Belladona tenslotte is het homeopathische aspirine. Het vermindert de koorts, zwelling en pijn die optreden bij een uierontsteking.

Toepassing
Eén injector per melkkwartier inbrengen. Eventueel na enkele uren herhalen. Als binnen een dag geen verbetering optreedt gelieve de dierenarts te raadplegen. Melk het ontstoken kwartier goed leeg. Reinig en ontsmet spenen en slotgat. Open de injector maar raak de injectorpunt niet aan. Breng de injectorpunt voorzichtig in het slotgat. Druk de injector leeg en masseer de substantie naar boven. Regelmatig de uier leegmelken

Voor de verkoop van Diergeneesmiddelen (REG NL) dient de wederverkoper in het bezit te zijn van een handelsvergunning. Zonder deze vergunning is het verboden deze middelen te verkopen.

Wachttijd: geen

Afmetingen 3 × 19 × 10 cm
EAN-code

8717903230008

Doeldier

Koe

Scroll naar boven