,

MULTIVIT & MINERALEN COMPLEX PAARD 750G.

65.11

Dit goed opneembare voedingssupplement is geschikt voor paarden en pony’s die wel wat extra’s kunnen gebruiken

Artikelnummer: 132162 Categorieën: ,

Poeder voor een boost aan vitaminen en mineralen voor paarden.

Dit goed opneembare voedingssupplement is geschikt voor paarden die wel wat extra’s kunnen gebruiken, die herstellend zijn na een ziekte én voor de al wat oudere paarden om fit te blijven. Het ondersteunt de stofwisseling en kan zowel acuut als preventief worden ingezet tegen weerstandsvermindering. Deze multivitamine is uniek omdat het verkalkte rode alg (Lithothamnion calcareum) bevat, een calcium- en magnesiumbron van plantaardige oorsprong met een zeer hoge opneembaarheid.

Multivitaminen en Mineralencomplex Paard en Pony bevat naast een brede basis vitaminen en mineralen ook het essentiële aminozuur L-lysine. De verhouding calcium/fosfor is zorgvuldig uitgebalanceerd en ook over de vormen waarin de vitamines worden aangeboden is gewikt en gewogen. Zo kan een supplement bètacaroteen bevatten dat paarden zelf in vitamine A kunnen omzetten. Dit is echter een inefficiënt proces. Daarom heeft De Groene Os ervoor gekozen vitamine A direct toe te voegen, maar wel in zo’n hoeveelheid dat er geen kans is op een te grote inname.

Samenstelling
– Vitaminen B1, B2, B3, B5 en B12 en de vitamine B-achtige stoffen (foliumzuur, PABA en biotine) werken samen en zorgen voor een gezond zenuwstelsel en de juiste balans tussen energie en ontspanning. Daarnaast hebben ze een functie voor een gezonde huid en vacht.
– Rode alg: levert verschillende spoorelementen en mineralen waaronder Calcium
– Calcium: is nodig voor gezonde botten, een goede spierfunctie en bloedstolling. Nauw verbonden met magnesium
– Magnesium: Waar calcium gebruikt wordt om een spier aan te spannen, is magnesium nodig om deze weer te ontspannen. Vanwege deze samenwerking is het zo mooi om deze 2 mineralen samen uit een natuurlijke grondstof zoals de rode alg te halen.
– Selenium: is een antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen die bijvoorbeeld vrij komen bij intensieve training. Daarnaast heeft het een functie voor een gezonde vacht en immuunsysteem.
– Vitamines A, C, D3 en E
– Zink: zorgt voor een goede functie van de enzymsystemen en de celstofwisseling. Hierdoor is het nodig bij veel verschillende processen zoals: een normale vruchtbaarheid, immuunsysteem en zuur-base evenwicht in het lichaam.

Toepassing
1 maal daags 1 maatschep door het voer (poeder licht bevochtigen om te voorkomen dat het uit de voerbak wordt geblazen). Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft. 1 maatschep = ongeveer 12 gram.

Afmetingen 10 × 10 × 20 cm
EAN-code

8716378000505

Merk

Doeldier

Paard

Scroll naar top