COLOSAN DARMOLIE PAARD 45ML. REG NL 5633

26.98

Colosan paard 45 ml.

Artikelnummer: 031565 Categorie:

Colosan is een geregistreerd diergeneesmiddel, toe te passen bij gasophopingen in de darm en bij storingen in het maagdarmkanaal zoals verstoppingen, koliek en trommelzucht.

Colosan bevat sterk geconcentreerde oliën die de oorzaak van krampen en verstoringen in het spijsverteringssysteem direct aanpakken. Colosan heeft een brede werking op de gehele spijsvertering, éénmalige toediening is vaak al voldoende.

Eigenschappen
– Direct pijnverlichtend, krampstillend en gasafdrijvend
– Stopt extreme gistingsprocessen in de pens en darm
– Kan veilig naast andere medicatie worden gebruikt
– Mag ook bij drachtige geiten gebruikt worden

Paard: Colosan geeft direct verlichting bij koliek en gasophoping. Werkt krampstillend en gasafdrijvend. Beïnvloedt de spijsvertering op vele manieren. Zo verhelpen de essentiële oliën cassiae en venkel maagklachten. Ook remmen de sterk geconcentreerde oliën de groei van gistingsbacteriën en gistingschimmel af. Hierdoor stopt ongecontroleerde en gistende activiteit in de maag en darmen snel. Daarnaast hebben essentiële oliën een positieve invloed op de lever- en gal activiteit. Na het toedienen van Colosan heeft een paard vaak dorst, geef je paard de mogelijkheid om (liefst lauw) water te drinken. Colosan is samengesteld uit natuurlijke GMO-vrije grondstoffen.

Koe en geit: Colosan is effectief bij oplopen van de pens (tympanie), trommelzucht en gasophopingen bij koeien en kalveren. De natuurlijke oliën hebben een brede werking op de gehele spijsvertering. Colosan gaat verkrampingen en gasvorming tegen in de pens, lebmaag of darmen als gevolg van diarree.

Dosering:
Koe: eenmalig 1 dosering van 15 ml in de bek
Kalf: eenmalig 1 dosering van 4-8 ml in de bek
Geit: eenmalig 1 dosering van 4-8 ml in de bek
Paard: 15 ml oraal
Pony en veulen: 4-8ml oraal
Colosan wordt geleverd in een flesje met een doseerspuitje waarmee je het onverdund kunt toedienen. Hiermee kun je het makkelijk in de mond spuiten. Indien nodig kan na 30 minuten tot 2 uur na de eerste dosering nog een dosering Colosan geven worden.

Bevat onder andere:
– Lijnzaadolie: Gunstig effect op spijsvertering en darmwerking en ‘slaat’ schuimlaag bij gasophoping neer
– Chinese kaneelolie: Werkt krampstillend, antibacterieel en bevat een ‘anti-schuim’ werking. Kaneelolie is effectief bij gasvorming en kalmeert ook de maag, helpt bij diarree en een opgeblazen gevoel.
– Karwijzaadolie: Krampstillende werking op glad spierweefsel. Karwijzaadolie ondersteunt een gezonde spijsvertering en is effectief bij winderigheid, pijn en krampen in de maag en darmen. Ook draagt karwijzaadolie bij aan een goede functie van de maag en darmen.
– Kamilleolie: Bevat antibacteriële eigenschappen. Kamilleolie heeft een reinigend en kalmerend effect op het maagdarmstelsel, vanwege het rustgevende effect op de slijmvliezen.
– Anijsolie: Bevordert spijsvertering, geeft verlichting bij buik- en darmkrampen en winderigheid.
– Venkelolie: Effectief bij gasophoping, constipatie en krampen in de buik en darmen. Venkelolie is een veelgebruikte olie bij spijsverteringsproblemen. Werkt het doeltreffend bij een opgeblazen gevoel en winderigheid.

[b] NL-toelating. Dit product is enkel toegelaten voor gebruik in Nederland

Voor de verkoop van Diergeneesmiddelen (REG NL) dient de wederverkoper in het bezit te zijn van een handelsvergunning. Zonder deze vergunning is het verboden deze middelen te verkopen.

Afmetingen 5 × 8 × 14 cm
EAN-code

8711731023122

Merk

Doeldier

Koe, Paard, Schaap, Varken

Scroll naar boven