TRIAS OMEGA PAARD 500ML.

38.50

Trias Omega is een smakelijke en gezonde aanvulling op alle diervoeding. Het is een mengsel van koudgeperste oliën die rijk zijn aan de vetzuren omega 3, 6 en 9.

Artikelnummer: 201825 Categorie:

Smakelijk en gezonde aanvulling. Olie die rijk is aan essentiële vetzuren.

Trias Omega is een smakelijke en gezonde aanvulling op alle diervoeding. Het is een mengsel van koudgeperste oliën die rijk zijn aan de vetzuren omega 3, 6 en 9. Omega 3 en 6 zijn ‘essentieel’, dat betekent dat dieren deze vetzuren niet zelf aan kunnen maken. Essentiële vetzuren zijn betrokken bij diverse belangrijke functies in het lichaam. Dieren kunnen uit omega 3 twee belangrijke stoffen maken: EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur). EPA is onder andere belangrijk voor hart, bloedvaten en luchtwegen en voor de communicatie tussen zenuwcellen. DHA heeft grote invloed op het goed functioneren van de hersenen, die voornamelijk bestaan uit vetten met een hoge concentratie DHA. Hierdoor heeft DHA uit omega 3 invloed op het gedrag van het dier. Voldoende DHA zorgt voor een goede concentratie en betere leerprestaties. Door de aanwezigheid van DHA in omega 3 wordt dit vetzuur aanbevolen tijdens de dracht en lactatieperiode.

Paarden kunnen wel een deel van deze vetzuren in de darm aanmaken, maar dit in geringe mate en bovendien is dat nog geen garantie ze ook daadwerkelijk worden opgenomen. Omega 3 en 6 zijn dus onmisbaar. Omega 9 is niet essentieel, maar dit vetzuur gaat wel de oxidatie van de omega 3 en 6 vetzuren tegen.

Het is belangrijk dat het dier de verschillende vetzuren in de juiste verhouding binnenkrijgt. Lijnzaadolie bevat voornamelijk omega 3, maar ook omega 6 en 9 vetzuren. Teunisbloemolie en tarwekiemolie zijn rijk aan omega 6 en olijfolie aan omega 9. Pompoenpitolie bevat zowel omega 3, 6 als 9 en vitamine E-olie werkt als antioxidant en natuurlijk conserveringsmiddel.

Samenstelling
– Lijnzaadolie: beroemd geworden vanwege het hoge gehalte aan omegavetzuren.
– Olijfolie: een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding en een uitstekende bron van gezonde vetten.
– Pompoenpitolie: wordt traditioneel gebruikt voor het gezond houden van prostaat, slijmvliezen in de urinewegen en de hormonen.
– Rozemarijn: als extract is een natuurlijk conserveermiddel. Het geeft een lichte, prettige geur en smaak aan de olie.
– Tarwekiemolie: bevat van nature veel vitamine E en wordt gebruikt om de huid gezond te houden. Tarwekiemolie bevat geen gluten.
– Teunisbloemolie: is voedend en beschermend voor de huid. De olie kan worden gebruikt bij een droge, schilferige en kriebelige huid.
– Vitamine E: beschermt de cellen tegen oxidatieve stress en is bekend omdat het de huid helpt herstellen. We maken gebruik van de natuurlijke vorm van vitamine E en niet van de synthetische, de natuurlijke vorm heeft namelijk een beter effect. Deze sterke antioxidant gaat ook oxidatie in het flesje tegen waardoor het op een natuurlijke manier langer goed blijft.

Toepassing
1 maal daags 1 eetlepel (in acute gevallen kan het gebruik worden verhoogd tot 1 maal daags 2 eetlepels) door het voer. Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft. 1 eetlepel = ongeveer 15 ml 1 theelepel = ongeveer 5 ml. Eventueel kan het gebruik worden verdubbeld. Na opening is Trias Omega, mits goed afgesloten en in de koelkast bewaard, 8 weken houdbaar.

Afmetingen 9 × 9 × 19 cm
EAN-code

8716378001175

Merk

Doeldier

Paard

Scroll naar top